Política 27/11/2013

Joana Ortega: "La unitat hi serà, a l'hora de cercar la via per fer la consulta"

La vicepresidenta del Govern advoca pel "màxim consens" en la data i la pregunta. També aposta per "cremar totes les etapes" i rebutja frontalment qualsevol "unilateralitat"

Ara
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, a 'Els matins de TV3

BarcelonaEl Govern està convençut que el Parlament serà capaç de tancar un acord sobre la fórmula per portar la consulta a Madrid. Així s'ha expressat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en una entrevista a 'Els matins', de TV3, en què ha assegurat que "la unitat hi serà, a l'hora de cercar la via per fer la consulta". Tanmateix, la número dos del Govern −i ara presidenta en funcions, pel viatge oficial d'Artur Mas a l'Índia−, adverteix que caldrà el "màxim consens" per fer-ho bé i no "repetir errors del passat". I consens implica que "tots haurem de cedir", subratlla Ortega, alhora que assegura: "El consens i el diàleg no vol dir renunciar a res, i tampoc vol dir fer el ridícul".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta advoca per "cremar totes les etapes" sense saltar-se passos, i rebutja per complet actuar amb unilateralitat. "Des del moment que equiparem consulta amb independència ens saltem una sèrie de processos", adverteix Ortega, alhora que considera que "hem de ser capaços d'enviar la proposta a Madrid sense caure en la via unilateral". "La principal targeta de presentació que tenim a Madrid és el consens", ha conclòs.

Preocupació per la "fatiga" en un procés que "serà llarg"

En la mateixa línia que el president Artur Mas, la número dos del seu executiu ha expressat preocupació per la "fatiga" que pugui ocasionar a la societat civil un procés que "serà llarg". Com, de llarg? "El que requereixi el consens", respon Ortega.

stats