POLÍTICA
Política 20/04/2012

Ortega creu que el pagament de 211 MEUR per eixugar part del deute de la Generalitat "tranquil·litza" els ajuntaments

La vicepresidenta ho veu com una demostració del fet que les diferents administracions van "sumant" en la mateixa direcció

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, creu que el pagament de 211 MEUR que han aportat les quatre diputacions amb l'objectiu de reduir part del deute que té la Generalitat amb els ajuntaments fins a 31 de desembre de 2011 "dóna tranquil·litat" als ens locals. Aquest divendres s'ha acabat el termini establert per dur a terme la primera fase del pagament i que preveu que a mitjans de juny els consistoris ingressin els 180 MEUR que aporta el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la vicepresidenta, el pagament posa de manifest que "totes les administracions anem sumant en la mateixa direcció" i ha afegit que "ja s'han acabat les èpoques dels contra poders". Tot i així, quan hagin finalitzat les dues fases de pagament, a partir del 15 de juny, quedaran sense pagar 150MEUR que correspon a un 20% del total del deute que arrossegava la Generalitat i que des del Govern xifren en 753 MEUR. Aquests 150 MEUR que quedaran pendents encara no tenen data de pagament i corresponen a deutes amb una desena de grans ciutats catalanes.

Segons la vicepresidenta, amb els pagaments d'aquest divendres i els del mes de juny, en total 391 MEUR, s'hauran saldat els deutes amb el 98,8% dels ajuntaments que no tenen un deute superior als 5 milions.

stats