Política 22/05/2015

Joana Ortega: "Reclamem la gestió de Rodalies perquè no es pot fer broma amb la gent"

La vicepresidenta del Govern diu a TV3 que la gestió de la xarxa ferroviària de Catalunya “no és prioritària” per l'Estat i, per aquest motiu, en reclama una transferència completa a la Generalitat de forma immediata

Ara
2 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, durant una entrevista a TV3

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, reclama un traspàs total de la gestió de Rodalies a la Generalitat sense més dilacions. Ortega ho ha dit en una entrevista a 'Els matins de TV3', l'endemà de l'avaria d'Adif que aquest dijous va deixar aturades totes les línies de Rodalies i Regionals a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha lamentat la manca d'"inversions" de l'Estat en la xarxa ferroviària catalana, que rau en el fet que, per Madrid, la gestió d'aquesta infraestructura "no és prioritària", ha dit. En aquest sentit, la vicepresidenta ha insistit que "hem de reclamar més que mai el traspàs complet de la gestió de Rodalies", alhora que ha llançat un dard a la ministra de Foment, Ana Pastor: "reclamem la gestió perquè no es pot fer broma amb la gent".

En una entrevista simultània a 'El món a Rac 1', el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, també s'ha mostrat decebut amb la ministra de Foment perquè no s'ha pres seriosament el problema de Rodalies. Vila, que sempre ha mantingut un diàleg fluid amb Pastor, ha reconegut que ahir va mantenir una conversa "difícil" amb la ministra. "Em sento decebut perquè Rodalies a Catalunya és un tema d'emergència", ha dit el conseller.

L'avaria d'ahir a la xarxa ferroviària catalana va afectar més de 80.000 passatgers, i es va convertir en el tercer gran caos ferroviari en un mes per avaries al centre de control de l'Adif.

stats