CONSELL EXECUTIU
Política 24/01/2012

El Govern preveu estalviar 1.000 milions d'euros implementant l'administració electrònica

Joana Ortega preveu que a finals de legislatura ciutadans i empreses podran realitzar la pràctica totalitat dels tràmits amb la Generalitat per internet

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha comparegut després del Consell Executiu del Govern per explicar el pla aprovat per implantar l'administració electrònica que permeti a ciutadans i empreses realitzar la pràctica totalitat dels tràmits amb l'administració a través d'internet. La transformació, a més, té un cost previst de 3 milions d'euros i espera generar un estalvi total de 1.000 milions per a tots els actors implicats -no només el Govern- fins a final de legislatura. De la mateixa manera, Ortega també ha avançat que la innovació suposarà una millora de l'accessibilitat, un estalvi de temps, un augment de l'eficiència i un impuls de la simplificació administrativa en diversos àmbits. "Creiem en una administració del segle XXI que passi de ser analògica a digital", ha afirmat la vicepresidenta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pla del Govern inclou impulsar el Canal Empresa, un portal corporatiu on les empreses puguin realitzar el 90% dels tràmits amb l'administració a finals de legislatura, i implantar alternatives als certificats digitals i un registre electrònic per evitar haver de tornar a presentar documents. Alguns dels serveis que podran realitzar els ciutadans properament serà el reconeixement del grau d'una discapacitat o dependència, una sol·licitud d'adopció, tramitar ajuts per la rehabilitació d'habitatges o la preinscripció escolar.

stats