LLEI DE CONSULTES
Política 19/09/2014

Joana Ortega confirma que Mas convocarà "en les properes hores la consulta del 9-N"

La vicepresidenta del Govern subratlla la "gran capacitat d'acord de la política catalana" entorn de la llei de consultes

R. Tugas / S. González
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, intervenint al Parlament

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha celebrat aquest divendres l'aprovació de la llei de consultes per àmplia majoria, un gest que posa "en valor la gran capacitat d'acord de la política catalana". "És una eina que ha de permetre al ciutadà decidir sobre aspectes que incideixen en la seva qualitat de vida", ha subratllat la també dirigent d'Unió, cosa que durà a una "major i millor participació ciutadana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Ortega ha insistit que aquesta llei "ha de ser el marc legal perquè el president pugui convocar en les properes hores la consulta del 9-N", tot i que no ha volgut concretar quan ho farà, ja que ha d'esperar que es publiqui el text al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya', entre altres tràmits formals. En tot cas, la llei "ha de permetre complir el mandat amb el poble de Catalunya i amb les forces polítiques favorables al dret a decidir", i ha assegurat que "tot estarà llest per complir el compromís amb els ciutadans el proper 9-N".

stats