Política 17/08/2012

Ortega atribueix "a la calor" les declaracions de Cospedal en què parla de xantatge

La vicepresidenta insisteix en una manifestació sobre el pacte fiscal però ara afegeix que no exclou altres clams

Acn
2 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, sota la mira d'Artur Mas en una de les seves intervencions al Parlament durant la sessió de control de l'executiu.

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i presidenta de la Generalitat en funcions, Joana Ortega, ha atribuït aquest divendres "a la calor" les declaracions de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que va alertar que ara no era moment de "reivindicacions nacionalistes i xantatges".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a COMRàdio, Ortega ha opinat que al PP "li convenen vacances, perquè l'excés de verbalitzar algunes afirmacions pot ser fruit de la calor, com ells mateixos apuntaven". La vicepresidenta ha tornat a referir-se a la manifestació de l'Onze de Setembre i ha apostat de nou pel pacte fiscal, però ha afegit que això "no exclou altres clams". Ortega ha fet bandera del pacte fiscal fins i tot confiant que es pot aconseguir aquesta legislatura, i ha volgut treure ferro a les crítiques i negatives que ja arriben des del PP. Pel que fa a la manifestació de l'Onze de Setembre, ha reivindicat que la proposta que va aprovar el Parlament recull una majoria amplíssima en l'àmbit polític i social, i per això ha apostat perquè hi hagi un "crit unànime" durant la Diada, ara bé, ha afegit que això no exclou altres clams.

"Independentment que hi hagi altres crides i mobilitzacions, aquesta [la del pacte fiscal] és la que més suport social té. Esperem que aquest clam del poble sigui fort, unitari, sense excloure altres clams, per fer-se sentir a tot l'Estat", ha defensat. Ortega ha opinat que les diverses veus que hi ha sobre aquest tema "són complementàries totalment". "Una cosa no exclou l'altra, però hem de ser conscients que tenim un instrument prou potent que no hem de desaprofitar", ha reblat.

La presidenta en funcions ha evitat parlar de plans B i ha reclamat que es posi "tota la carn a la graella" pel que fa al pacte fiscal. Tampoc ha volgut debatre sobre socis de CiU a Catalunya. Ha assegurat que el Govern buscarà tots els suports i ha remarcat que si bé hi ha hagut apropaments amb ERC, també n'hi ha hagut amb altres partits.

Sobre els problemes amb els pagaments de la Generalitat, ha dit que s'està treballant perquè no torni a passar, però ha reconegut que no ho pot descartar al 100%. Ha tornat a demanar per enèsima vegada que el govern espanyol activi ja el fons de liquiditat. En aquest punt, en preguntar-li sobre possibles contrapartides de l'Estat, ha recordat que l'obligació del govern espanyol és donar liquiditat, i ha remarcat que "no hem de demanar ni donar gràcies per allò que generem i que ens pertoca".

Pel que fa als acomiadaments en el sector públic, ha dit que seran l'última opció, però també que alguns seran "inevitables", ja que el Govern està fent una reforma perquè hi havia empreses sobredimensionades. "Segur que en una remodelació com la que estem fent algun n'hi haurà", ha afegit.

stats