DIADA
Política 31/07/2014

Joaquim Coll (Societat Civil Catalana): "Algunes persones fa 300 anys ja ens van portar a un carreró sense sortida"

L'entitat unionista prepara un acte l'11 de setembre a Tarragona per reivindicar la senyera i en contra de l'estelada

Efe
2 min

BarcelonaLa plataforma contrària a la independència Societat Civil Catalana desplegarà una gran senyera a les muralles romanes de Tarragona l'11 de Setembre, en un acte que pretén reivindicar la bandera catalana, que considera que "ha estat embrutada amb una estrella", en referència a la bandera estelada dels independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Societat Civil Catalana ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que, durant la tarda de l'11 de setembre, l'entitat convocarà diferents actes sota el lema "Recuperem el seny, recuperem la senyera". Un dels actes és una concentració en què unes 200 persones desplegaran una gran bandera catalana les muralles de l'antiga Tarraco, on tindrà lloc una proposta artística en referència al tricentenari de la Guerra de Successió. Després de la representació, es llegirà un manifest de l'entitat i la jornada acabarà amb un espectacle pirotècnic.

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha explicat que la intenció de l'entitat és "reclamar la bandera de tots els catalans, que ha estat embrutada amb una estrella", i, encara que ha assegurat que "entenem que hi hagi gent que se senti representada per l'estelada", consideren que "aquesta no inclou el sentiment de la majoria dels catalans".

En la mateixa línia, el portaveu de l'entitat, Joaquim Coll, ha apuntat que amb la representació de la batalla de 1714, quan Barcelona va caure en mans de les tropes borbòniques, volen visualitzar que fa tres segles "ja es va intentar dividir els catalans i que això només va provocar misèria i mort per les dues bandes". També Coll ha dit que, "si alguna lliçó podem aprendre és que hi ha algunes persones que fa 300 anys ja ens van portar a un carreró sense sortida" i ha considerat que, "per desgràcia, és el mateix que està passant avui dia".

D'altra banda, el portaveu de Societat Civil Catalana ha admès que no esperen un acte "multitudinari", ja que reconeixen que l'independentisme és capaç de mobilitzar molt més i que, per aquest motiu, la seva intenció és la de "no jugar en aquest terreny", sinó la de "fer un acte simbòlic".

"Ens semblava important i necessari que el dia de la Diada no només estigués present el missatge de l'independentisme, perquè hi ha molts catalans que no se senten representats amb ell", ha assegurat Bosch, que ha afegit que "nosaltres hem nascut per donar consciència als catalans que Espanya és una bona aposta".

stats