Política 02/02/2016

"La desconnexió crea incertesa als mercats i castiga l'economia": avís de Foment del Treball a Puigdemont

El president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà, s'ha reunit aquesta tarda a Palau amb el nou líder de la Generalitat

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit amb el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, s'ha reunit aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Palau. A la sortida, en declaracions als mitjans, Gay de Montellà ha avisat que el procés de desconnexió "crea incertesa als mercats" i "castiga l'economia i la societat". "Arribar a situacions límit com aquesta [la desconnexió] no és bo per a ningú", ha indicat el dirigent patronal, que ha demanat que "tothom tingui clar" el marc jurídic de Catalunya, en referència a un hipotètic procés unilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gay de Montellà ha demanat que hi hagi "diàleg" quan abans millor amb el futur govern de l'Estat, tot i que ha avisat que la incertesa actual no facilita l'establiment de ponts de comunicació entre la Generalitat i la Moncloa. "Estem acostumats a l'ordre constitucional, no a la desobediència", ha volgut afegir posteriorment, preguntat sobre les relacions entre Catalunya i les institucions espanyoles.

El dirigent patronal s'ha mostrat satisfet, això sí, pel fet que Puigdemont li hagi plantejat que "aviat" es presentaran detalls sobre els nous pressupostos per al 2016, que encara no tenen un soci definit per ser aprovats al Parlament. Gay de Montellà ha estat el tercer dirigent patronal rebut a Palau després que ahir el nou president es reunís amb Josep González, màxim dirigent de Pimec, i Antoni Abad, president de Cecot.

stats