DEBAT EN EL PSC
Política 01/08/2012

Nadal reconeix que una desena de diputats del PSC volien votar com Ernest Maragall

El president del grup parlamentari socialista explica que ja s'ha imposat una multa de més de 300 euros al parlamentari díscol

Acn
3 min
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, en una entrevista a l'ACN

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha considerat, en una entrevista a l'ACN, que l'exconseller Ernest Maragall, "no hauria de deixar l'escó" malgrat haver trencat la disciplina de vot en el ple del pacte fiscal. Nadal demana que s'obri un període de "reflexió i de diàleg" entre l'exconseller i la direcció i ha admès que al grup hi ha una desena de diputats que voldrien haver votat com l'exconseller, però diu que tots van entendre que el PSC "va arribar a un punt just d'equilibri". Nadal, a més, es pren el vot díscol de Maragall com "un fracàs meu com a president del grup" i ha confirmat que el PSC ja ha comunicat a l'exconseller que el multa amb una sanció de més de 300 euros. El dirigent socialista ha convidat l'exconseller a tenir en compte que "tots els diputats que pensen que hauria estat necessari votar el que va votar Maragall, van votar el que la direcció proposava, no només per disciplina sinó també per cohesió interna del grup".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i admetre que, a l'inici del procés, era partidari de donar "suport al 100% sense condicions" a la proposta del Govern, Nadal no ha volgut concretar si ell és un dels diputats propers a Maragall. De fet, el president del grup ha explicat que al mateix temps que ell estava en aquest punt, la direcció del partit "partia d'una posició radicalment contrària i pensava que hi havia temes que no podíem compartir". "Aquí va començar un llarg procés on el partit es mou molt. Es mou tant, que arribem a votar el 85% de la proposta. Nosaltres ens sentim a dins del pacte fiscal i no ens volem sentir fora", ha considerat.

Malgrat això, però, Nadal sap que el vot díscol de Maragall "ens allunya de l'acord". I és que el socialista assumeix també la seva part de responsabilitat en l'episodi. "El que jo pensi, no val, perquè sóc el president del grup i la meva funció és aconseguir la cohesió del grup", ha dit Nadal, tot afegint que "el vot diferenciat de Maragall és un fracàs meu com a president de grup, perquè no aconsegueixo convèncer-lo que la singularització ens fa més mal que bé".

Més de 300 euros de multa

Joaquim Nadal ha confirmat també a l'ACN que el grup parlamentari que ell presideix "ja li ha imposat la multa que pertoca" a Ernest Maragall, que supera els 300 euros. "El diputat Joan Ferran, que és a qui pertoca, ja li ha comunicat la multa per votar diferent", ha dit. Nadal, però, ha volgut matisar que "això ha passat altres vegades i forma part de la normalitat més estricta". A més, el socialista ha assegurat que la resolució del conflicte entre Maragall i la direcció del PSC "s'ha de ventilar internament". "Jo sóc dels que pensa que al PSC no sobra ningú i falta molta gent que hem perdut pel camí. Hem de recuperar energies i sensibilitats que hem perdut pel camí", ha sentenciat.

Per últim, Joaquim Nadal ha volgut remarcar que les diferències entre el PSC i el Govern en la votació del pacte fiscal van ser "de matís, d'un verb i dues paraules". "No hi vam ser del tot a dins perquè ERC no ens hi va voler i CiU va fer d'escolanet d'ERC", ha afirmat el socialista, que a més ha conclòs que el Govern "no voldrà el PSC" a la comissió de seguiment de la negociació "perquè ERC no ens voldrà". Malgrat això, espera que això pugui canviar i "el Govern decideixi que hi siguem".

stats