Política 17/01/2012

Nadal avisa que s'està creant una expectativa amb el pacte fiscal "que no es materialitzarà" i que provocarà "una nova frustració"

El cap de l'oposició afegeix que és "lamentable" que el que deu l'Estat a Catalunya depengui del "joc de partits". Denuncia un acord entre CiU i PP "més explícit del que ens volen fer entendre"

Ara
2 min
Joaquim Nadal va denunciar que el clima De por que fomenta el Govern no ajuda a crear confiança.

BarcelonaEl líder de l'oposició i dirigent del PSC, Joaquim Nadal, ha dit aquest dimarts que s'està creant una expectativa amb el pacte fiscal "que no es materialitzarà", i que això pot provocar "una nova frustració" social. En una entrevista a Els matins, de TV3, Nadal ha titllat de "lamentable" que el deute de l'Estat espanyol amb Catalunya depengui del "joc de partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista ha assegurat que no sap quan trigarà l'Estat a tornar el que deu, però que "acabarà pagant". Nadal ha avisat que cal ser austers i seguir estalviant, "però no a qualsevol preu ni tampoc amb mesures que afectin els ciutadans".

En aquest sentit, ha dit que no diu "'no' a les retallades", però que cal posar un plus d'equitat i de racionalització "perquè no paguin igual els rics que els pobres". En aquest sentit, Nadal ha dit que el PSC pot acordar un pacte per als pressupostos del 2012 en cas que hi hagi mesures per a la recuperació i que no afectin la cohesió social.

El cap de l'oposició ha subratllat que, en un any, CiU ha intentat fer passar el PSC com "els únics dolents de la pel·lícula", i que ha donat la imatge que els socialistes eren incapaços d'assumir la responsabilitat que els tocava. Nadal ha afegit que un any després, tot i que el PSC ha demostrat que si es vol negociar, "amb nosaltres es pot parlar", CiU "no ha volgut".

A més, el dirigent socialista ha denunciat que hi hagi un acord entre CiU i PP "més explícit del que ens volen fer entendre".

Eleccions anticipades?

D'altra banda, Nadal ha negat que ara mateix a Catalunya li convinguin unes eleccions anticipades: "No seria especialment bo que arribéssim a un cul-de-sac i que el president hagués de dissoldre el Govern per convocar eleccions".

Cursa per liderar el PSOE

Finalment, Nadal ha afirmat que no serà delegat al congrés del PSOE i ha reiterat que "tothom té llibertat per decidir entre Chacón i Rubalcaba".

stats