Política 17/04/2012

Jordi Pujol reivindica el suport de CiU a la Llei d'estabilitat subratllant que "finalment es pacta amb qui es pot"

Pujol i Roca defensen que no van poder plantejar el concert en la seva època perquè no hi havia una majoria social al darrere

Acn
2 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha defensat el suport de CiU a la Llei d'estabilitat pressupostària argumentant que "finalment es pacta amb qui es pot". En resposta a les crítiques de l'oposició, ha remarcat que aquest acord amb el PP estalvia a Catalunya molts diners. "Això ja entenc que un nen de primer de Primària no ho entengui, però que no ho entenguin aquests 'senyorassos' que fan política i declaracions, que no entenguin això i que ho neguin és una manca de joc net", ha censurat. Pujol ha presentat el tercer volum de les seves memòries amb Miquel Roca. Tots dos han defensat que no van poder plantejar el concert en la seva època perquè no hi havia una majoria social al darrere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha subratllat que en la situació actual de crisi s'ha d'exigir molta responsabilitat al Govern, a CiU, però també a l'oposició, perquè "l'oposició no pot anar dient que no a això i posar una trampeta per aquí, fer-se una foto per aquí i per allà". S'ha referit així a les crítiques que ha rebut la federació per haver votat a favor de la Llei d'estabilitat pressupostària que ha impulsat el govern del PP a Madrid.

"Ara CiU ha votat amb el PP, però aquest vot amb el PP ens estalvia molts diners", ha reivindicat Pujol, assegurant que és un "èxit" que la federació hagi aconseguit ampliar el termini perquè les comunitats paguin el seu deute, del 2018 fins al 2030.

"I això, perquè qui sàpiga comptar, són molts diners, i a més llibertat per utilitzar els diners", ha afegit l'expresident, argumentant que els recursos, d'aquesta manera, no s'hauran de dedicar obligatòriament a pagar els deutes, sinó a rellançar el país. "Això ja entenc que un nen de primer de Primària no ho entengui, però que no ho entenguin aquests 'senyorassos' que fan política i declaracions, que no entenguin això i que ho neguin és una manca de joc net", ha considerat Pujol, assegurant que ha de ser manca de joc net, perquè "no es pot creure que sigui per manca d'intel·ligència".

"Finalment es pacta amb qui es pot", ha conclòs Pujol parafrasejant Winston Churchill. Això sí, ha reconegut que l'acord amb els populars té el recorregut que té. "Sabem que no podrem anar gaire lluny", ha reconegut fent al·lusió a l'actitud "molt hostil" del PP envers Catalunya.

stats