Política 16/12/2014

El jutge crida a declarar com a imputats Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tres dels seus fills

La família Pujol haurà de comparèixer al jutjat d'instrucció 31 de Barcelona el 27 de gener

Ara
1 min
Jordi Pujol, ja ex president d’honor de CDC, va tornar la setmana passada a Barcelona, on l’esperaven els periodistes, després de passar les vacances d’estiu a Queralbs.

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona ha citat a declarar com a imputat l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en el marc de la investigació sobre el frau fiscal que va reconèixer aquest estiu. La jutge també ha citat la dona de l'expresident, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills: Marta, Mireia i Pere. La família Pujol haurà de comparèixer al jutjat el 27 de gener a partir de les 10 del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manos Limpias havia presentat una querella després que l'expresident de la Generalitat confessés en un comunicat l'existència d'una herència sense declarar. Arran d'això, es van obrir una investigació judicial per determinar si s'havia produït frau fiscal i blanqueig de capitals.

La imputació arriba després que hagi transcendit un informe de l'Agència Tributària que ha traslladat al jutjat que investiga el cas Pujol, en el qual es detalla l'increment del patrimoni de la família Pujol en el darrer any. Els informes aportats a la causa es refereixen a les declaracions de la dona de l'expresident, Marta Ferrusola, i tres dels dels seus fills, Oleguer, Pere i Mireia. Aquests informes detallaven a la jutge les declaracions de renda i patrimoni complementàries que van presentar els Pujol davant l'Agència Tributària, en què reconeixen increments patrimonials no declarats anteriorment.

stats