Política 11/01/2013

Jordi Pujol: "No tinc comptes a Suïssa, i poso la mà al foc pel meu fill"

L'expresident de la Generalitat assegura a Antena 3 que confia plenament en la innocència del seu fill, Oriol Pujol Ferrusola, en el cas de les presumptes concessions irregulars d'estacions d'ITV. Carrega contra l'esborrany policial filtrat pel diari 'El Mundo' i es pregunta "què cony és l'UDEF"

Ara
2 min
L'expresident Jordi Pujol al programa 'Espejo Público' d'Antena 3

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat amb contundència en una entrevista a Antena 3 que no té comptes a Suïssa i que confia plenament en la innocència del seu fill i secretari general de CDC, Oriol Pujol Ferrusola, en el cas de les presumptes concessions irregulars d'estacions d'ITV. Les declaracions arriben l'endemà que s'hagi filtrat que la Fiscalia Anticorrupció estudia demanar la imputació d'Oriol Pujol per aquest cas de presumpte corrupció, connectat amb la trama del cas Campió, en la qual hi ha implicat José Blanco, exministre de Foment del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al programa 'Espejo Público', conduït per Susanna Griso, l'expresident Pujol ha desmentit rotundament l'existència de comptes bancaris seus a Suïssa, i ha subratllat que "el mateix banc Lombard" ho va desmentir. Sobre els diversos casos de presumpta corrupció que alguns diaris espanyols vinculen amb diversos fills seus, Pujol ha assegurat que "té plena confiança amb els seus fills". Sobre el cas concret d'Oriol Pujol, l'expresident ha assegurat que "si finalment l'imputen", malgrat que no ho desitja, "es podrà defensar millor", i s'ha mostrat plenament segur que "quan arribi a l'etapa judicial, quedarà tot en un no res". Tanmateix, ha lamentat el preu "polític" que pot tenir la repercussió mediàtica de tot aquest afer, "que això sí que no quedarà en un no res".

"Què cony és això de la UDEF?"

Pujol també ha carregat amb contundència sobre el polèmic esborrany policial filtrat pel diari 'El Mundo', origen de les presumptes vinculacions de càrrecs de CDC amb comptes a Suïssa. Amb un to força més pujat que la resta de l'entrevista, l'expresident s'ha qüestionat "què cony és la UDEF" - l'Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia espanyola -, i ha remarcat que "encara avui no sabem si va existir aquest esborrany, i si es va fer de forma clandestina i il·lgal o bé el va autoritzar el ministeri". Tenint en compte com han anat els fets, Pujol ha volgut posar de relleu que "o bé no existeix, o bé [el ministeri de l'Interior] no ho ha indegat", i ha llençat l'advertiment que "això de la policia política és una cosa molt perillosa". En aquesta línia, ha reclamat un pronunciament del ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, pel qual ha dit sentir "un gran afecte", per esclarir els fets. "Té l'obligació d'explicar què passa amb tot això", ha conclòs.

"Tinc molta confiança amb Duran"

Sobre el cas Pallerols, de presumpte finançament irregular d'Unió Democràtica de Catalunya, Pujol ha assegurat que té plena "confiança amb Duran i Lleida", i ha explicat que ahir mateix va parlar per telèfon amb el líder d'Unió i va dir-li que podia "comptar" amb ell. Tanmateix, ha assegurat que Duran i Lleida l'ha informat "poc" sobre aquest afer, "perquè no té cap obligació de fer-ho", ha conclòs.

stats