CAS PUJOL
Política 07/03/2015

Jordi Pujol jr. aconsegueix que Andorra no passi informació a Ruz

Ara
2 min

BarcelonaJordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha aconseguit una petita victòria en el seu procés judicial. Tal com ell va demanar, la justícia andorrana no enviarà detalls dels seus comptes bancaris al jutge que porta el cas, Pablo Ruz. Almenys de moment. Així ho va decretar ahir de “manera excepcional” el Tribunal de Corts d’Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, la magistrada Concepció Barón admet que si s’executés la comissió rogatòria i es passés la informació bancària, quedarien sense efecte els recursos que ell i qui va ser la seva esposa, Mercè Gironès, havien presentat, de manera que se’ls podria causar “un perjudici de difícil reparació”. El 12 de febrer la jutge andorrana va admetre a tràmit els recursos de Pujol Ferrusola i Gironès contra la petició de dades sobre els comptes. Ahir expirava el termini que la justícia andorrana va donar a les entitats perquè enviessin a la jutge els detalls d’aquests comptes.

La interlocutòria suspèn cautelarment l’entrega de dades bancàries fins que no s’estudiïn els recursos de Pujol Ferrusola i Gironès. Però aquest impediment temporal no assegura que les dades bancàries no s’acabin enviant al jutge de l’Audiència Nacional. I és que la jutge va ordenar que es bloquegin els comptes que l’exmatrimoni té en sis entitats bancàries d’Andorra, per complir amb la petició de Ruz i enviar-li tota la informació requerida.

El primogènit dels Pujol i la seva exdona estan imputats per delicte fiscal i blanqueig de capitals en relació al moviment de 32 milions d’euros a 13 països del 2004 al 2012. Ell va comparèixer fa dues setmanes a la comissió d’investigació del frau fiscal al Parlament i Gironès hi està citada per d’aquí 15 dies. Dilluns serà el torn dels tres fills de l’expresident que falten per explicar-se: Oleguer, Mireia i Josep.

stats