POLÍTICA
Política 19/04/2011

Jordi Pujol assumeix com un "fracàs personal" la incomprensió d'Espanya envers Catalunya

L'expresident de la Generalitat lamenta que l'esforç d'aproximació entre els dos bàndols hagi "desaparegut" i que no s'hagi aconseguit el desitjat encaix

Acn
1 min
En el front del 'sí' L'expresident de la Generalitat va confirmar ahir que ja ha votat en la consulta per la independència que es farà el 10-A  a Barcelona i que ho ha fet afirmativament. Pujol, que havia mostrat dubtes sobre l'oportunitat de la consulta, ha decidit finalment pujar al carro del front del 'sí' i insuflar oxigen a la iniciativa en la recta final de la campanya.

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha recordat aquest dimarts que durant seixanta anys ha defensat "a peu i a cavall" un millor encaix de Catalunya a l'Estat espanyol i ha assumit com un "fracàs personal" que aquest repte no s'hagi assolit. Pujol ha destacat que la relació actual entre Catalunya i Espanya "és la pitjor" que ha viscut mai i considera que els "esforços d'aproximació" que hi havia en èpoques anteriors "ja no hi són". L'expresident ha lamentat la política "negativa" del govern espanyol i ha reconegut que el projecte català encaminat al "reconeixement de la nació catalana" i a la creació d'una unitat "harmònica i mútuament beneficiosa" per ambdues parts "ha fracassat".

stats