Política 28/02/2011

Jordi Pujol reconeix la influència d'Israel en el seu ideari nacionalista

Malgrat tot, l'expresident de la Generalitat reconeix al llibre 'Jordi Pujol i els jueus', d'Anna Figuera, que aquest poble hauria de fer "un esforç de comprensió i apropament cap als palestins" i els retreu la seva política d'assentaments en aquest territori

Redacció
1 min
pujol2

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha declarat que Israel i el sionisme han tingut un paper important en la formació de la seva ideologia nacionalista. Segons recull Europa Press, Pujol ho ha afirmat al pròleg del llibre Jordi Pujol i els jueus, de la periodista Anna Figuera. Al llibre, basat en una recopilació de converses entre la periodista i l'expresident de la Generalitat, remarca la "indubtable voluntat de ser" present als pobles d'Israel i Catalunya. Pujol veu com a exemple el treball de construcció del país per part de tots els ciutadans, l'esforç per recuperar la seva llengua i crear institucions i implantar una estructura social justa, tot i que manifesta que no es podria aplicar l'experiència israelita a Catalunya "perquè cada país té el seu camí". Tanmateix, l'expresident qüestiona algunes actituds dels jueus i creu que haurien de fer "un esforç de comprensió i apropament cap als palestins", en referència a la política dels assentaments en territori palestí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El llibre també revela altres referents ideològics per a Pujol, com ara Enric Prat de la Riba, Valentí Almirall i Vicens Vives, entre d'altres.

stats