Política 06/07/2015

Jordi Sànchez: "Només participarem en un acord per al 27-S si és el millor per guanyar"

El president de l'ANC diu en una entrevista a TV3 que "si al final hi ha dues o tres llistes per al 27-S no s'ha de llegir com un fracàs"

Ara
2 min
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, durant l'entrevista aquest dilluns a 'Els matins' de TV3

Barcelona"Com a ANC, no entrarem en el joc d'una fórmula de compromís, una que no sigui el millor acord per guanyar. No volem l'acord possible, sinó el millor acord. Això és una pressió directa que farem sobre els partits. I si no hi ha acord no farem trampa, no hi ha temps per fer comèdia". Aquest és el missatge que ha llançat aquest matí el president de l'ANC, Jordi Sànchez, en una entrevista a 'Els matins' de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Sànchez, "si al final hi ha dues o tres llistes no s'ha de llegir com un fracàs, però aleshores caldrà que hi hagi una part dels programes de les diferents formacions sobiranistes que sigui compartida i molt clara". "Això és molt important simbòlicament, perquè no tot s'acaba el 27-S, sinó que comença una feina que s'ha de fer al Parlament", ha afegit.

El que és imprescindible per a Sánchez és que "els partits nítidament independentistes tinguin majoria el 27-S". "De moment, per començar a caminar, serà suficient una majoria absoluta, els 68 diputats, i després en el procés constituent que s'obrirà caldrà buscar complicitats amb altres forces favorables al dret a decidir, i així podríem arribar a una majoria qualificada", ha puntualitzat.

També ha recordat que després del 27-S, a part d'iniciar-se un procés constituent que hauria de culminar amb un referèndum i unes noves eleccions (ja no plebiscitàries), el Govern ha de funcionar. Per això ha recalcat que la llista o les llistes que es construeixin han d'estar formades "per persones molt solvents". I ha subratllat que el president de la Generalitat ha de ser diputat –la llei ho marca així–, de manera que haurà de sortir d'alguna de les llistes que s'hagin presentat. Tanmateix, i davant del fet que la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'inclinava aquest cap de setmana per una llista sense cap polític, no ha volgut concretar més en aquest aspecte i ha argumentat que tot està obert i que s'ha negociar.

stats