Política 22/09/2017

Sánchez sobre la denúncia de la fiscalia: "Mai podran dir que som entitats que criden a la violència"

Els presidents d'Òmnium i l'ANC asseguren que l'acusació està plena de "mentides i incongruències"

Anna Moyà
1 min
Jordi Sánchez i Jordi Cuixat aquesta tarda a la concentració de davant el TSJC.

BarcelonaEls presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han reaccionat a la denúncia per sedició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional que els assenyala directament a l'acte convocat per totes dues entitats entre les 18.00 h i les 20.00 h davant el TSJC per celebrar l'alliberament dels detinguts. "Tothom sap que no hi ha hagut violència. Qui tingui ganes de riure que llegeixi la nota de la Fiscalia de l'Audiència Nacional", ha dit Jordi Sànchez sobre la denúncia. "Mai podran dir que som entitats que criden a la violència", ha afegit, i ha dit que "quan parlen de fets tumultuosos tenen un únic objectiu, volen aplicar el Codi Penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Cuixart, per la seva banda, ha assegurat: "No tenim cap vocació de màrtirs, al darrere nostre hi ha centenars de milers de persones disposades a ocupar el nostre lloc. Si ens volen trobar ens trobaran a places i carrers". I ha afegit que la denúncia "està plena d'incongruències i mentides".

Centenars de persones s'han congregat a l'Arc de Triomf per celebrar l'alliberament dels detinguts i han rebut els líders de les dues entitats amb crits de "votarem". Sànchez i Cuixart han pujat a l'escenari amb grans ovacions dels assistents i han demanat a la gent: "Que cadascú porti 7 persones i el dia 1 guanyarem". També els han recordat que la pròxima mobilització és diumenge a les 11.00 h a les places de tots els pobles i ciutats del país.

Amb aquest últim acte davant el TSJC, les entitats donen per finalitzada la convocatòria de manifestació, ininterrompuda des de fe¡a un dia i mig per demanar l'alliberament dels detinguts pel referèndum del l'1-O.

stats