Política 16/07/2017

Jordi Turull: "L'Estat ho remet tot a dues coses: a la via judicial i al fet que nosaltres mateixos ens dividim"

El conseller de Presidència també critica el comunicat d'un grup de militants de CatComú que demanen que no es voti l'1-O ni es cridi a la participació

Europa Press
2 min
El portaveu del Govern, Jordi Turull

BarcelonaEl conseller de Presidència, Jordi Turull, ha acusat el govern central d'intentar impedir la celebració del referèndum de l'1 d'octubre dividint les forces independentistes: "Primer entre JxSí i la CUP, després dins de JxSí i, si no ho aconsegueixen, intenten que dins del PDECat ens discutim". "El govern de l'Estat ho remet tot a dues coses: a la via judicial i la bandera de la por i l'amenaça, i al fet que nosaltres mateixos ens dividim", ha assegurat aquest diumenge en una entrevista del canal 3/24 en la qual ha criticat que es posi en dubte el compromís del seu partit, el PDECat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha recordat que la seva formació és l'única que compta amb condemnats relacionats amb el procés independentista –l'expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs–, encara que ha precisat que "això no és una carrera de qui paga els plats trencats o és més màrtir".

"La gent només ens valorarà per una cosa: per si ho hem fet bé i si ho hem fet possible", i en aquest sentit ha dit que el Govern està preparat per convocar el referèndum. Sobre el nomenament de divendres, quan va substituir Neus Munté com a titular de Presidència i portaveu del Govern, ha lloat la tasca duta a terme per la seva antecessora, amb qui preveu veure's aviat "per parlar com a amics".

Sobre la resta de la conselleria, ha assegurat que tot el personal té la seva confiança però que transmetrà als que puguin estar implicats en la celebració del referèndum "que cal anar a totes".

Turull, que fins divendres era el president de JxSí al Parlament, també ha criticat el comunicat d'un grup de militants de CatComú que demanen que no es voti l'1-O ni es cridi a la participació: "Conec molta gent que els ha votat i que es posa les mans al cap": "Això que puguis fer la revolució però amb el permís de l'autoritat competent, no ho acaben d'entendre", ha afirmat, i s'ha mostrat sorprès per la resistència que diu que veu en els comuns davant el referèndum.

stats