Política 19/02/2013

Ausàs va treballar per a una associació sobiranista després de ser imputat, però ERC nega tenir-hi vincles orgànics

L'exconseller hauria tingut un contracte durant 26 dies per poder cobrar l'atur, segons 'El Periódico' i 'La Vanguardia'

Ara / Acn
2 min
La fiscalia demana una fiança de 191.000 euros per a Jordi Ausàs

BarcelonaL'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, va treballar per a l'associació Avancem cap a la Sobirania, presidida pel secretari d'imatge i comunicació d'ERC, Guillem Clapés, des de mitjans de desembre fins a mitjans de gener. És a dir, després de ser imputat per un delicte de contraban de tabac. Així ho han confirmat fonts republicanes a l'ACN, tot assegurant que es tracta d'una associació sense ànim de lucre que no té cap vincle orgànic amb el partit. Aquest dimarts, 'El Periódico' i 'La Vanguardia' publiquen que ERC va contractar Ausàs amb l'objectiu de poder cobrar l'atur i que ho està investigant la Inspecció de Treball. En aquest sentit, ERC ha emès un comunicat en què nega haver contractat Ausàs o haver-hi mantingut "mai" cap relació laboral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra detalla que l'associació Avancem cap a la Sobirania es va crear el febrer del 2012 i va contractar Ausàs el 18 de desembre per tal de fer un estudi sobre l'administració local, i que l'entitat va destinar 1.150 euros a aquesta feina. Afegeixen que el partit no té cap vincle orgànic amb l'associació i que l'exconseller no ha estat contractat pel partit.

Per la seva banda, tant 'El Periódico' com 'La Vanguardia' defineixen Avancem cap a la Sobirania com una empresa que va contractar Jordi Ausàs i que aquest n'era l'únic treballador. Aquestes informacions també asseguren que l'empresa es va crear el 14 de desembre, pocs dies abans de la contractació, i que tenia la seu als locals centrals del partit, al carrer de Calàbria de Barcelona.

En el seu comunicat, ERC detalla que "fins a dia d'avui, l'única relació entre Avancem cap a la Sobirania i la Inspecció de Treball ha estat un requeriment d'informació rebut el dia 12 de febrer del 2013 amb data d'entrega del 28 de febrer, i demana que "s'aclareixi" com és que els documents d'Inspecció de Treball han estat filtrats als mitjans de comunicació "amb manifesta mala fe".

stats