ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/01/2011

Hereu confirma que pugnarà amb Tura per ser candidat a l'alcaldia i exigeix "neutralitat" a la direcció del PSC

L'alcalde de Barcelona assegura que "respecta" la decisió de Montserrat Tura de voler ser candidata i subratlla que no la considera "adversària" perquè forma part del mateix projecte polític

Sara González
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que respecta la decisió de Montserrat Tura de voler ser candidata a l'alcaldia i ha anunciat que ell també dóna el pas ferm de presentar-se "amb passió" a les primàries. Hereu ha afirmat que no veu en Tura una "adversària" perquè ambdós comparteixen el mateix projecte polític i ha demanat "neutralitat" a la direcció nacional i a la federació de Barcelona del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espero que es respectin les regles del joc i que la direcció es mantingui en l'estricta neutralitat", ha reclamat Hereu, que ha afegit que espera que l'enfrontament a les primàries es faci "parlant a la cara". Per l'alcalde, la celebració de les primàries és un "exercici democràtic d'un partit que sempre ha volgut estar al servei dels ciutadans". El dirigent socialista també ha afirmat que "entén" que Tura "vulgui donar el millor d'ella mateixa" per a la ciutat de Barcelona encara que sigui de Mollet del Vallès perquè "Barcelona és l'orgull de qualsevol català".

Sobre què pot aportar ell per fer front a la candidatura de Tura, Hereu ha reivindicat "la seva passió per la ciutat" i la seva victòria fa quatre anys en un "context difícil". "Tot allò que hem fet és un actiu, no un passiu. Això ho haurem de relatar més i millor", ha afirmat. Hereu ha explicat que buscarà la complicitat i el suport de la gent com un barceloní més. "Començaré a treballar des de la base per aconseguir el suport majoritari de la meva organització, una condició indispensable per tenir després el de la ciutadania", ha assegurat.

stats