RELACIONS INSTITUCIONALS
Política 26/03/2011

Consellers cancel·len les seves reunions amb Hereu per insolència de l'alcalde

De moment han renunciat a trobar-se amb l'alcalde la consellera de Justícia i el de Benestar Social, que ha mostrat la seva "satisfacció" per no haver-se de veure amb ell

Efe
2 min
Jordi Hereu

BarcelonaDiversos consellers del govern de CiU que presideix Artur Mas han cancel·lat en les últimes setmanes reunions previstes amb Jordi Hereu, enfadats per la recent insolència de l'alcalde socialista de Barcelona cap als membres de l'executiu català, han explicat a Efe fonts del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot va començar diumenge passat 13 de març, quan Hereu, en el marc de la convenció municipal del PSC, es va queixar que s'havia reunit amb diversos "consellerets" que acudien a veure'l amb una "llibreteta" com si formessin part d'un govern de "comptables". A la Generalitat, aquestes paraules els van sonar a menyspreu cap a la màxima institució política de Catalunya i, dos dies més tard, el Govern va acordar traslladar per escrit una queixa formal a l'Ajuntament de Barcelona per les declaracions "despectives" de l'alcalde. El propi portaveu del Govern, Francesc Homs, va denunciar la "falta d'educació" d'Hereu en utilitzar un to "impropi de qui vol teixir una relació institucional correcta" entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Dies abans d'aquestes polèmiques declaracions, Hereu s'havia reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, però amb posterioritat a aquest xoc institucional els contactes formals entre l'alcalde i els membres del Govern han caigut en picat. No per casualitat, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha cancel·lat aquesta setmana una reunió amb l'alcalde, adduint "motius d'agenda" com a excusa oficial. També el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anul·lat la reunió que tenia prevista amb Hereu per d'aquí a deu dies i no ha tingut empatx d'admetre, en declaracions a Efe, que Hereu "no ha sabut mantenir la cortesia institucional amb els consellers". "He tingut la satisfacció de no veure'm amb ell", ha ironitzat Cleries, que ha assegurat que només es veurà amb l'alcalde de Barcelona que surti de les urnes després del 22 de maig.

stats