ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/12/2010

Hereu obre la porta a la sociovergència a Barcelona si la lidera ell

L'alcalde planteja el pacte per després dels comicis locals, marca distància a la proposta d'acord previ amb Portabella i reconeix l'escenari "difícil" al qual s'enfronten els socialistes

Redacció
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha obert la porta per primer cop a un pacte amb CiU després de les eleccions municipals. El dirigent socialista ha assegurat que anhela un govern de majoria, per superar la situació de debilitat que ha patit aquesta legislatura governant només amb ICV-EUiA, i s'ha mostrat disposat a tancar un acord amb els nacionalistes, "sempre liderat pel PSC" i subratllant que la prioritat segueix sent un pacte de progrés. Tanmateix, ha tornat a reclamar un cara a cara amb el seu principal rival, Xavier Trias, per visualitzar les seves diferències en matèria de model de ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant als moviments del cap de llista d'Esquerra, Jordi Portabella, que treballa per tancar una candidatura àmplia per la qual afirma comptar amb dirigents socialistes, Hereu ha assegurat que "no hi ha gaire camp" per a l'aliança i que els independentistes "tenen més vies amb altres formacions polítiques". Així, l'alcalde ha definit el seu model de ciutat com de "catalanisme transversal" combinat amb cosmopolitanisme.

Finalment, Hereu també ha parlat de la situació interna del seu partit, el qual "se la juga" els propers mesos a Barcelona, després d'haver "perdut la centralitat" el 28-N. Al Parlament, l'alcalde defensa que els socialistes tinguin "el paper d'una oposició constructiva però ferma" per evitar "retrocedir en algunes polítiques", mentre que ha assegurat que és un error exigir un grup propi al Congrés. "Em vull implicar en un projecte federal espanyol, però per liderar-lo; Catalunya té potencialitat per a liderar el projecte espanyol, i el PSC té aquí un paper important", ha sentenciat.

stats