Política 11/02/2012

Jordi Martí, nou cap de l'oposició a Barcelona

El congrés del PSC de Barcelona ha referendat l'exdelegat de Cultura com a president del grup municipal

Acn
2 min

BarcelonaEl Xè congrés de la federació del PSC de Barcelona ha escollit aquest dissabte Jordi Martí com a nou president del grup municipal a l'Ajuntament de la capital catalana. D'aquesta manera, Martí, que va estar delegat de cultura amb el darrer govern socialista a la ciutat, substitueix Jordi Hereu com a líder del primer partit de l'oposició al consistori barceloní. Martí va ser proposat per ocupar aquest lloc pel primer secretari de la federació, Carles Martí, un cop anunciada la renuncia d'Hereu a continuar exercint com a cap de l'oposició a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la votació, que s'ha produït al plenari, el nou líder socialista ha rebut el suport de gairebé tots els delegats i amb només dos abstencions. Els delegats presents en el Xè congrés de la federació del PSC de Barcelona han aprovat una resolució sobre política municipal que estableix que la ciutat necessita una "alternativa municipal de progrés" que, segons el text, és més evident que mai per la fragilitat, manca de rumb i lideratge de l'actual govern de CiU.

La resolució constata que el PSC vol liderar la construcció d'aquest moviment i per això la federació proposa celebrar una convenció de política municipal aquest mateix any que serveixo de punt de partida. A més, el text inclou la necessitat de continuar liderant l'oposició municipal i continuar mostrant plena disponibilitat a arribar a acords en qüestions que siguin claus per a la ciutat o s'incloguin en el programa socialista.

El punt més esperat, però, és la proposició de Jordi Martí com a nou president del grup municipal. La decisió ha de ser ratificada per la comissió executiva de la federació. També s'estableix que se celebrin primàries obertes per tal d'escollir el cap de llista i alcaldable socialista per a les eleccions municipals de 2015.

La resolució ha rebut un suport pràcticament unànim de tots els delegats, ja que no hi ha hagut vots en contra i només dos abstencions.

stats