ELECCIONS MUNICIPALS
Política 06/05/2011

Portabella denuncia que l'Estat "pren el pèl" a Catalunya i Barcelona en matèria econòmica

El candidat independentista ironitza que "on Madrid guanya per 5 a 0 a Barcelona és en deute" i ha reclamat més fons en relació a la seva capitalitat cultural

Roger Tugas
2 min
Jordi Portabella, president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaJordi Portabella, Joan Laporta i els altres principals candidats d'Unitat per Barcelona –que aplega Esquerra, Democràcia Catalana i Reagrupament– han observat aquesta tarda com rapaven un jove simpatitzant davant la seu de l'Agència Tributària com a símbol que Espanya "pren el pèl" a Catalunya i a Barcelona en matèria econòmica. En concret, el cap de llista republicà ha lamentat els "ajustos durs i severs" per a tothom que ha impulsat el govern central, quan és l'Estat qui presenta un dèficit equivalent al 76% del seu PIB –mentre el de les comunitats autònomes equival al 18% i el de les administracions locals, al 5,5%– i concentra tres quartes parts del dèficit espanyol. Igualment, també ha ironitzat –davant el somriure de Laporta– que "on Madrid guanya Barcelona per 5 a 0 és en deute", ja que la capital espanyola té un deute 5,4 cops major que el de la catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Portabella també ha denunciat que el finançament extra que li atorga la clàusula de capitalitat cultural inclosa en la carta municipal de Barcelona serà enguany de tan sols 13,8 milions d'euros, una xifra sensiblement inferior al que rebrà el Museo Reina Sofía i tres vegades menys que el que rebrà el Museo del Prado. En aquest sentit, ha reclamat que s'incrementi aquesta quantitat i que, tal com preveu la carta municipal "que va votar per unanimitat el Congrés espanyol", Barcelona participi de forma directa en la gestió dels impostos directes i indirectes, que tingui "una relació bilateral" amb l'executiu central.

Finalment, el cap de llista republicà s'ha mostrat "molt satisfet" per la majoria absoluta obtinguda avui pel SNP al parlament escocès, partit que va va plantejar "un procés cap a la independència tranquil, gradual i possible". "Esperem que [aquest resultat] ajudi a obtenir també uns bons resultats per a les eleccions municipals [a Unitat per Barcelona]", ha conclòs.

stats