ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/05/2011

Portabella critica els consellers que "s'enfaden" amb Madrid però "no proposen acabar amb l'espoli"

Laporta ha aplaudit que Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana hagin deixat a banda "les misèries" per conformar una coalició independentista

Roger Tugas
1 min
Portabella concorre per quart cop com a cap de cartell d'ERC, ara en una coalició més àmplia, a l'alcadia de Barcelona i ho fa en un context advers per als republicans.

BarcelonaEl candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha criticat aquesta tarda en un míting a Gràcia que els consellers del Govern "s'enfaden" amb Madrid, però després no proposen solucions com seria intentar "acabar amb l'espoli fiscal", en relació a la proposta d'Esquerra de fer un referèndum sobre el concert econòmic. En concret, s'ha referit a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a qui se li ha denegat la convocatòria de noves places de professors, al de Territori, Lluís Recoder, a qui el ministre del mateix àmbit li ha anul·lat una reunió a última hora aquesta setmana, i al d'Economia, que no aconsegueix cobrar els 1.400 milions del fons de competitivitat. Portabella ha assegurat, en aquest sentit, que "la principal proposta per sortir de la crisi és acabar amb l'espoli fiscal", com demostraria que "les dècimes de recuperació són més altes a la resta de l'Estat que a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el seu número dos, Joan Laporta, ha fet nombroses referències al Barça en la seva intervenció. L'expresident del club blaugrana ha demanat "un fort homenatge a la tasca del Barça per a la projecció de la ciutat i el país al món" i ha afirmat que "era un orgull escoltar (ahir, durant la celebració de la Lliga) la majoria dels jugadors parlant en català". Finalment, també s'ha mostrat satisfet que Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana hagin "deixat de banda les misèries i les petites diferències" per conformar una àmplia coalició independentista de cara a les municipals de Barcelona.

stats