política
Política 07/06/2011

Portabella: “Esquerra l'ha de liderar una persona nova amb voluntat d'entesa i un projecte nou”

El membre de l'executiva d'ERC ha reconegut que ell “hauria polaritzat molt el partit” i ha reafirmat que cal reformular les bases d'ERC per “guanyar credibilitat i fiabilitat per tothom”

Redacció
2 min

BarcelonaEl membre de l'executiva d'ERC i líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha assegurat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el líder d'Esquerra ha de ser “una persona nova, amb una cultura organitzativa diferent i amb un projecte polític nou”. El candidat per Barcelona ha assenyalat com a premissa més important que el nou líder sigui capaç de “ser generós amb els que no coincideixin amb ell dins del partit” i ha reconegut que ell no n'hauria sigut capaç. “Jo hauria polaritzat molt el partit”, ha dit Portabella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Portabella s'ha referit també a la baixa de Carod-Rovira, de qui ha dit que “ha patit molt” i ha reconegut que “ha fet aportacions que el temps li recordarà”. No obstant, el candidat d'Unitat per Barcelona creu que “Carod-Rovira no ha acabat d'explicar els motius pels quals plegava” i que això és el que ha generat part del rebombori. No obstant, Portabella s'ha mostrat segur que l'exdirectiu d'ERC “continuarà fent aportacions” al partit.

Sobre la davallada d'ERC als comicis autonòmics i municipals, Portabella ha reconegut que el segon tripartit “va fer perdre credibilitat i fiabilitat” al partit davant la ciutadania i ha afegit que la proximitat temporal entre les dues cites electorals va “passar factura” a les candidatures d'ERC a les municipals. El líder municipal ha destacat la importància de reformular les bases i la direcció d'ERC per “tornar a aconseguir els resultats històrics” i “estabilitzar el partit en un nombre de diputats i regidors significatiu” de cara als futurs comicis autonòmics i municipals.

Portabella ha volgut destacar l'aposta que ERC ha fet a Barcelona unint esforços amb les candidatures de Reagrupament i Democràcia Catalana i ha dit que es deu a una voluntat de complir amb la petició d'unitat demanada per la ciutadania, projectada a la manifestació del 10 de juliol. “Si t'uneixes i no grinyoles, sumes”, ha dit Portabella, que s'ha mostrat convençut que la coalició es podrà entendre “els propers quatre anys”.

stats