REACCIONS AL GIR DE PUJOL
Política 27/01/2011

Alejo Vidal-Quadras considera que Jordi Pujol té "desvaris crepusculars"

L'eurodiputat del PP assegura que Catalunya ja no és el motor d'Espanya i que la sentència sobre l'Estatut "és massa benèvola"

Acn
2 min

Brussel·lesAlejo Vidal-Quadras, diputat al Parlament Europeu pel PP, ha criticat aquest dijous al seu blog els "desvaris crepusculars" de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol a l'entorn de la relació Catalunya-Espanya. El popular lamenta que un segle després del noucentisme es continuï insistint en "els dos mites alimentats per l'imaginari nacionalista català", el de la Catalunya motor d'Espanya i el de la Catalunya que vol encaixar a l'Estat però xoca contra la intolerància espanyola. Cap d'aquests "dos contes té avui cap vigència", assegura, alhora que afirma que Catalunya "ja no és el motor de res" i que "la suposada bona voluntat del nacionalisme català respecte a la matriu espanyola sona a sarcasme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal-Quadras recorda que va ser Jordi Pujol qui va encunyar el concepte de "gradualisme", el d'anar avançant "pas a pas cap a la independència a través de la polisèmia i el regateig successiu". És per això que "la invocació d'aquesta suposada lleialtat defraudada quan el nivell d'autogovern català ha superat el que seria constitucionalment prudent representa una mostra de cinisme extrem". I diu: "Si d'alguna cosa es pot acusar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut del 2006 és de ser excessivament benèvola". Per això creu que esgrimir-la com a motiu d'"agravi suprem no enganya ningú, excepte els ingenus i els ignorants".

Alhora, Vidal-Quadras afegeix que si Catalunya té una de les pitjors taxes d'atur d'Europa no és per "la gasiveria" del govern espanyol, sinó pel "malbaratament provocat per la construcció d'una nacioneta inventada per la voracitat d'unes elits nacionalistes intervencionistes i corruptes". Per tot plegat conclou que "els laments de l'expresident resulten patètics" en uns moments en què "el fracàs del nacionalisme excloent a la resurrecció del qual va dedicar tants esforços és impossible de dissimular".

stats