REIVINDICACIÓ A MADRID
Política 21/04/2011

Jordi Pujol se suma a la pressió al PSC per desencallar la negociació del fons de competitivitat

El fundador de CiU apel·la al "sentit de país" dels socialistes. Pujol assegura que la relació entre Catalunya i Espanya és "la pitjor" des de Franco

Acn
2 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha apel·lat al "sentit de país" del PSC per desencallar el fons de competitivitat. El fundador de CiU ha destacat que el Partit Socialista de Catalunya té una responsabilitat "molt directa" perquè són els que poden "donar el tomb" i, per tant, "la responsabilitat és encara més gran". En referència al front comú proposat per Mas, Pujol ha afirmat que donar suport "ara" al Govern de la Generalitat "no vol dir donar suport al Govern, sinó al país". L'expresident ha estat aquest dijous al Bages i en la conferència "La nostra relació amb l'Estat espanyol" ha assenyalat que la relació actual entre Catalunya i Espanya és "la pitjor" des de Franco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Jordi Pujol, el PSC pot desencallar el fons de competitivitat i "donar el tomb", però no només pel nombre de diputats sinó també perquè en allò que faci el PSOE, "el PSC hi té part de responsabilitat". En aquest sentit, l'expresident ha assenyalat que si algú vol demanar explicacions, "que ho faci al PSC".

Pujol ha destacat que "van ser els socialistes que van fer l'acord que ells mateixos van qualificar de molt bo". El fundador de CiU ha recordat que el mateix Iceta va dir que l'acord era "estratosfèric". L'expresident ha assenyalat que el resultat ha demostrat "o bé que ens van enganyar amb la lletra petita que diu que no cal que paguin el fons de competitivitat o bé no van llegir bé allò que van firmar".

L'expresident ha afirmat que "ara no ens juguem 1.400 MEUR, sinó que ens juguem poder evitar la política d'estalvi que s'ha d'aplicar en els serveis socials, en la llei de la dependència, en carreteres o en recerca". I ha afegit que "les víctimes som nosaltres".

En la presentació del candidat de CiU a l'alcaldia de Manresa, Valentí Junyent, Jordi Pujol ha pronunciat la conferència "La nostra relació amb l'Estat espanyol". L'expresident ha qualificat la relació de "molt dolenta" i ha assenyalat que "la relació actual és 'la pitjor' des del franquisme". Pujol ha afirmat que amb els anys de democràcia "Catalunya ha guanyat moltíssim", però ara hi ha una opinió pública i uns mitjans de comunicació "hostils".

Pujol ha reclamat que "cal dir no" a l'Espanya "que ens volen imposar" perquè és la que surt de la sentència del Tribunal Constitucional. A més, ha assenyalat que "és la que posa en perill" la qüestió lingüística, el finançament o, "fins i tot, la que amputa poder competencial que ja s'havia aconseguit".

stats