DEBAT AUTONÒMIC
Política 23/01/2011

Pujol augura una confrontació amb l'Estat, però confia que el govern tregui "el país de l'atzucac”

L'expresident explica que ell no va plantejar cap reforma de l'Estatut perquè "tenia por que passés el que ha passat". També lloa les incorporacions al Govern de Mas de consellers com Mas-Colell o Mascarell i, fins i tot, del director general Joan Pluma

Redacció
1 min
Jordi Pujol en una conferència a Madrid el 21 de gener. Foto: EFE

BarcelonaL'expresident Jordi Pujol va viure en primera persona la creació de l'autonomia catalana i basca i la posterior generalització per a tots els territoris de l'estat, un procés que inaugurava el “cafè per a tothom” i que ara està qüestionat. En una entrevista a l'ARA, Pujol analitza aquest procés i, davant les temptatives de replantejar la fórmula, pronostica un "confrontació" amb l'Estat que “agafa [Catalunya] en una posició feble”. “Jo vaig ser president 23 anys i mai no vaig demanar la reforma de l'Estatut perquè tenia por que passés –no tan greu, però– el que ha passat”, reconeix Pujol, qui tanmateix també opina que un procés de revisió territorial “també és una oportunitat” si “som capaços de fer uns plantejaments importants". En aquesta línia, reclama als altres partits que facin confiança al govern actual, ja que “només CiU pot intentar treure el país de l'atzucac”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En altres passatges de l'entrevista, l'expresident analitza altres aspectes de l'actualitat i lloa la composició de l'executiu de Mas, reconeixent que, malgrat que les seves polítiques van ser molt diferents a les que els governs de Pujol van impulsar en matèria de cultura, “posar Mascarell és un acte d'obertura que ningú li podrà discutir”. Es mostra igualment satisfet amb les incorporacions del conseller Mas-Colell dirigint Economia i Coneixement o Joan Pluma com a director general en el departament de Mascarell, tot i que, com reconeix “alguns diuen que té fama de socialista agressiu”. El text sencer es pot llegir en el diari en paper o a través de l'ARA més.

stats