Política
Política 15/07/2011

Jordi Pujol: “Afortunadament, a Espanya el govern no mana”

Ha assegurat que “Espanya va pitjor que Europa” però “per sort, la senyora Salgado és una persona obedient i disciplinada” i fa cas dels consells de “Merkel i del BCE”. Ha insistit que a Catalunya hi ha un Govern, a diferència d'Espanya, que "dóna la cara", "afronta els problemes" i, en definitiva "hi és", malgrat que "en moltes coses es pugui equivocar, i s'equivoca"

Redacció
2 min
Jordi Pujol, en una entrevista a Els Matins de TV3

BarcelonaJordi Pujol ha assenyalat la mala gestió del govern espanyol com a principal responsable de l'actual crisi i ha afegit que “se'n va sortint” perquè “afortunadament, a Espanya el govern no mana”. “Per sort, la senyora Salgado és una persona obedient i disciplinada” i “fa cas” dels consells de “Merkel i del BCE”, ha dit Pujol, que ha exaltat la gestió alemanya per damunt de la dels “països del sud d'Europa”. L'expresident ha sigut taxatiu en assegurar que “Zapatero ho ha fet molt malament” i l'ha acusat d'haver “accentuat” tendències laxes del tipus “que inventin ells”, iniciades a partir del "segon mandat d'Aznar". En aquest sentit, s'ha mostrat favorable de trobar la fórmula perquè “les hores rendeixin més i millor”, ja que ha assegurat que a Espanya es treballa “més que a altres països europeus” però “la productivitat és més baixa”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, Pujol ha dit que Espanya “va pitjor que Europa” però “Catalunya va millor que Espanya” i ha assegurat que aquesta diferència rau en què “a Catalunya hi ha un Govern” que “dóna la cara”, “sap estar al seu lloc”, “afronta els problemes” i, en definitiva, “hi és”, malgrat que ha reconegut que “en moltes coses es pot equivocar, i s'equivoca”.

Pujol ha destacat la “política lingüística”, el finançament propi i “l'existència de partits nacionalistes” independents de “Madrid” com a aspectes que determinen la “força de Catalunya” dins l'estat, i ha assegurat que constitueixen les “tres línies vermelles” que el govern espanyol no pot sobrepassar. En aquest sentit, sobre la pròxima executiva que ha de governar Espanya, Pujol ha dit que no confia en un PSOE capitanejat per “Rubalcaba”, a qui ha considerat “fluixer” i ha assegurat que “no te'l pots creure”.

stats