Política 12/09/2012

Jordi Pujol creu que una Catalunya independent fora de la UE seria viable de forma temporal

L'expresident de la Generalitat assegura que la diferència entre tenir estat i no tenir-lo "és disposar de vot a les Nacions Unides"

Oriol March
1 min
Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, a la marxa amb Josep A. Duran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés i líder d'Unió.

BarcelonaJordi Pujol, expresident de la Generalitat, ha assegurat aquest matí que seria "viable" una Catalunya independent fora de la Unió Europea, almenys per un temps. Pujol també ha remarcat que Catalunya "ha de ser present al món, perquè sinó ens acabarem fent petits". L'expresident ha fet aquesta afirmació després de lamentar que quan anava a visitar presidents d'estats estrangers se'l rebia amb molts menys honors que als caps d'estat de països com Belize o Lesotho, "unes quaranta vegades menys importants des del punt de vista demogràfic, cultural i econòmic que Catalunya", segons l'expresident de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La diferència entre tenir estat i no tenir-lo és disposar de vot a les Nacions Unides", ha insistit Pujol, que ha valorat que Andorra, per exemple, es pot fer valer "perquè es respecta la seva sobirania". En cap moment, però, l'expresident de la Generalitat ha defensat explícitament l'estat propi per a Catalunya.

Pujol ha argumentat, en referència a la manifestació independentista d'aquest Onze de Setembre, que les condicions amb les quals Espanya vol fer viure Catalunya "no són viables". "Som un país massa complex per viure amb una sabata i una espardenya, que és el que volen".

stats