Política 12/11/2014

Jordi Pujol Ferrusola s'oferia per fer d'assessor, segons empresaris imputats en el cas

Dos dels interrogats declaren davant de Ruz que el primogènit de l'expresident va demanar que el contractessin. L'exsogre de Pujol jr. va reclamar un 3% de comissió per requalificar uns terrenys, però en desvincula l'exgendre

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Ramon Gironès i Mercè Riera, exsogres de Jordi Pujol Ferrusola, en sortir de l'Audiència Nacional després de declarar davant del jutge Ruz. EFE

MadridJordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident de la Generalitat, s'oferia per fer d'assessor. És el que han defensat aquest dimecres dos empresaris imputats en el cas que investiga el jutge Pablo Ruz, segons fonts judicials. Tant l'amic d'infància de Pujol Jr Jordi Tauler i conseller delegat de la constructora Copisa com la família Sumarroca -fundadora de CDC- han declarat que les propostes sempre partien de Jordi Pujol Ferrusola i han negat que acudissin a ell a canvi d'adjudicacions a dit per part de l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les mateixes fonts, Tauler ha explicat que el fill de l'expresident els trucava i els deia que tenia un negoci perquè executessin. Des de la defensa de Carles Sumarroca Coixet i Carles Sumarroca Claverol (el fill), també ha defensat que Jordi Pujol jr. es va oferir per fer d'assessor en el desembarcament de la seva empresa, la constructora EMTE, a Mèxic.

Però mentre els Sumarroca han presentat la documentació de l'únic contracte que, segons ells, van firmar amb Jordi Pujol Ferrusola -valorat en 132.800 euros, 121.800 dels quals només d'honoraris-, Tauler ha reconegut la intermediació del primogènit de l'expresident però no ha pogut presentar cap prova. Segons fonts presents en l'interrogatori, el conseller delegat de Copisa ha dit que l'únic paper que apareixia amb el nom de les seves empreses era la factura, que els honoraris s'acordaven un cop finalitzat el contracte i eren d'entre l'1 i el 2%.

Declaració de la família de l'exdona

Tant els exsogres com l'excunyat de Jordi Pujol Ferrusola també estaven citats a declarar aquest matí de dimecres a l'Audiència Nacional com a imputats. Ramon Gironès Pagès, exsogre, ha desvinculat del tot el que va ser el seu gendre de l'operació de compra d'uns terrenys a l'Hospitalet del Llobregat en què ha dit que va ser ell qui va fer d'intermediari i va pactar cobrar una comissió del 3%, tot i que al final hauria cobrat només l'1% del procés. L'operació es va dur a terme el 2005 i Ramon Gironès ha assegurat que des del 2004 que no té relació amb el seu exgendre.

stats