Política 17/01/2013

L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola manté davant el jutge la denúncia per blanqueig de diners

María Victoria Álvarez ha comparegut a l'Audiència Nacional. L'acusa de transportar grans quantitats de diners a Andorra en bitllets de 500 euros

Efe
2 min

MadridL'exparella de Jordi Pujol Ferrusola ha mantingut la denúncia contra el fill de l'expresident de la Generalitat en la seva declaració aquest dijous davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. L'acusa d'un possible delicte de blanqueig i de transportar grans quantitats de diners a Andorra en bitllets de 500 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de prendre-li declaració durant una hora i mitja, Ruz ha traslladat el contingut de la declaració a la fiscalia. En una providència, també li pregunta sobre la seva competència per investigar els fets.

El desembre passat, María Victoria Álvarez Martín va denunciar a la policia diversos viatges entre els anys 2006 i 2008 a Andorra, Londres, Mèxic i l'Argentina. Respecte als viatges a Andorra, va explicar que la seva exparella va portar al maleter del seu cotxe grans quantitats de diners en bitllets de 500 euros.

Sobre els viatges a Mèxic, es va referir a inversions en la construcció d'un hotel i negocis de gestió de casinos. I pel que fa a Londres, va indicar que va participar en una reunió com a possible inversora d'una empresa de telecomunicacions.

Ruz va citar l'exparella de Pujol, que s'ha personat en la causa, segons han informat fonts jurídiques, després que la secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència l'obligués a admetre el recurs de la Fiscalia Anticorrupció contra la decisió de Ruz de derivar el cas als jutjats de Plaza de Castilla.

En la interlocutòria, els magistrats assenyalaven que les dades aportades per la dona "són constitutives d'òbvies imputacions delictives a Pujol Ferrusola i membres de la seva família", de manera que la seva versió davant el jutge pot determinar que es procedeixi a continuar amb les diligències o que s'arxivin.

La sala recollia el criteri de la fiscalia que aquests fets "són representatius de dades o indicis que, si poden ser concretats o ampliats, permetrien una investigació penal per presumptes delictes de blanqueig de capitals i/o delictes contra la Hisenda Pública".

stats