Política 01/07/2015

Jordi Sànchez: "L'ANC no trencarà la transversalitat; no farem un pas endavant només amb el suport d'un partit"

El president de l'ANC diu a Catalunya Ràdio que "la unitat no passa únicament per la llista" electoral i rebutja el "debat nominalista" de qui encapçalarà cada candidatura. Demana a les forces sobiranistes un acord "ferm" i "sòlid" abans del 27-S per "garantir la governabilitat"

Ara
2 min
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, durant l'entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'

Barcelona"L'Assemblea no farà un pas endavant només amb el suport d'un partit. Calen, com a mínim, els dos partits del full de ruta". Així s'ha expressat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', en què ha afirmat que l'Assemblea "no trencarà la transversalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, "no ha trencat" els acords amb ERC del gener proposant a les entitats de la societat civil que confeccionin una llista transversal pel 27-S, i ha subratllat que l'ANC "sumarà i no dividirà". "Això no ha canviat", ha conclòs. Alhora, s'ha mostrat convençut que, més enllà de les candidatures que s'acabin presentant al 27-S, "CiU, ERC, la CUP, l'AMI, Òmnium Cultural i l'ANC estarem a l'alçada de les circumstàncies".

En aquest sentit, Sànchez ha demanat a les forces sobiranistes un acord "ferm" i "sòlid" abans del 27-S per "garantir la governabilitat" a partir de l'endemà mateix de les eleccions, perquè "ens preocupa molt què farem després" del 27-S, ha afirmat. Alhora, ha demanat a les forces sobiranistes que "no deixin a l'estacada" totes les persones que s'han mobilitzat per la independència i que garanteixin de forma "inequívoca" que es posaran d'acord tirar endavant el procés. "Que no ens facin patir", ha conclòs.

Respecte de la consulta interna que l'ANC celebrarà aquest cap de setmana, Sànchez ha afirmat que si guanya el 'no' l'Assemblea se centrarà "només" en la mobilització ciutadana, com ha fet fins ara. La pregunta que hauran de respondre els socis de l'entitat és: "Vols que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?".

stats