Política 21/08/2012

Turull sobre la Diada: “S'està generant una bola més gran del que és”

El portaveu de CiU al Parlament no confirma si assistirà a la marxa convocada per l'ANC però treu importància a la polèmica generada al voltant de la manifestació

Marc Toro
2 min

Prada (Conflent)El diputat i portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha lamentat aquest dimarts la polèmica generada al voltant de l'assistència de membres del Govern a la manifestació convocada l'Onze de Setembre per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). “S'està generant una bola més gran del que és”, ha opinat Turull. El portaveu no ha confirmat si assistiria o no a l'acte, tot i que ha explicat que ha “participat als actes de la Diada des que tenia 11 anys” i que, per tant, “no seria un fet excepcional” que se sumés a la marxa d'enguany.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), el diputat tampoc ha confirmat l'assistència d'una delegació oficial de CiU a la manifestació, qüestió que ha explicat que es decidirà en una reunió la setmana que ve entre el partit i l'ANC. No obstant això, ha afirmat estar “tranquil” perquè CiU ha participat en “totes les manifestacions que són de reconeixement i reivindicació de la llibertat de Catalunya”.

Primer, el pacte fiscal

Turull no ha rebutjat la convivència dels reclams del pacte fiscal i de la independència a la Diada en considerar que ha de ser “una jornada de gran reafirmació catalanista, nacionalista i independentista”. És més, fins i tot ha admès que mai s'ha sentit “incòmode” amb “una pancarta que digui independència” perquè ha sigut “independentista tota la vida”. Tot i així, el polític ha volgut deixar clar que forma part “d'un projecte i un compromís per a la ciutadania molt clar”, que és el de “la consecució del pacte fiscal”, i del qual no s'ha de “distreure gens”. “Cal centrar tots els esforços en aquesta aposta, un cop esgotada ja parlarem d'una altra cosa”, ha sentenciat Turull.

Rebuig de les crítiques

Turull ha aprofitat per rebutjar les crítiques que ha rebut el Govern per part d'altres forces polítiques en relació amb l'Onze de Setembre. Al líder socialista, Pere Navarro, que recentment va demanar a l'executiu que no utilitzés la Diada per finalitats partidistes i que generés unitat, li ha replicat que “hauria de començar a generar unitat dins del seu partit”. I als partits que van donar suport al pacte fiscal, els ha transmès la seva sorpresa pel fet que “ara intentin diluir el que van votar al Parlament”.

stats