Política 03/12/2014

Turull, sobre el pla de Junqueras: "Les diferències són grans però no han de ser insalvables"

El president del grup parlamentari de CiU assegura que se'ls "gira feina" perquè la proposta del líder d'ERC és una "esmena a la totalitat" a la de Mas

Ara
2 min

Barcelona"Les diferències són grans però no han de ser insalvables". Així ha valorat el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, en una entrevista a l'ARA Bassas la proposta que va fer ahir el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per encarar la següent fase del procés sobiranista. Segons el dirigent convergent, "un mateix ideal" uneix els dos partits, i per això, un cop s'han exposat els fulls de ruta, és hora de seure per buscar un acord que respongui "al sentit majoritari" de la gent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Turull ha reconegut que després de la conferència del president d'ERC el seu partit no està "ni preocupat ni enfadat", però sí que constata que se'ls "gira feina", ja que ha qualificat la proposta de Junqueres, fent ús de la terminologia parlamentària, d'"esmena a la totalitat" a la que va fer el president de la Generalitat. Preguntat per si Artur Mas renunciaria a convocar eleccions si Junqueras no es mou, Turull ha assegurat que no preveu "un escenari de no acord". "La responsabilitat és tan alta que no podem fallar", ha advertit. Tot i això, sí que ha volgut deixar clar que la proposta de Junqueras "no dóna garanties que les eleccions siguin la consulta amb tots els ets i uts".

I és que portar altres qüestions al programa més enllà de la independència –com defensa el president d'ERC, que considera que cal parlar de regeneració democràtica i justícia social– implica "diluir" l'objectiu principal de les plebiscitàries, que és aconseguir l'estat propi. A més, sobre l'aposta del líder dels republicans per llistes separades coordinades sota un mateix paraigua, Turull considera que la llista unitària és més entenedora de portes endins, però també de portes enfora.

"Mas va fer una proposta molt generosa. La de Junqueras és una proposta feta des del seu partit, però no entraré en una competició de dir qui és més generós", ha puntualitzat Turull. I és que, ha assegurat el president parlamentari de CiU, tenen clar que el seu "adversari no és ERC ni ningú que estigui a favor del procés", sinó tots aquells que fan tots els possibles per evitar que tiri endavant.

stats