Política 30/05/2016

Jorge Fernández Díaz avisa Puigdemont i Colau que governar amb antisistema "s'acaba pagant"

El ministre de l'Interior i candidat del PP per Barcelona el 26-J ofereix el PP per ocupar "la centralitat perduda" per CDC

Gerard Pruna
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Diaz, en una conferència al Círculo Ecuestre

Barcelona"Governar amb antisistema s'acaba pagant". Aquest ha estat el missatge que ha volgut deixar el ministre de l'Interior i cap de llista del PP a Barcelona el 26-J, Jorge Fernández Díaz, en la seva primera conferència de precampanya. Des del Círculo Ecuestre de Barcelona, el dirigent popular ha carregat contra Convergència per haver fet que Catalunya "depengui de la CUP" i ha ofert el PP per ocupar "la centralitat de la qual altres han desertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha argumentat que tant els problemes del Govern per aprovar els pressupostos com els disturbis de l'última setmana a Gràcia són fruit del pes preponderant que "els antisistema" tenen en la política catalana. "Qui no vol pols que no vagi a l'era", ha afegit el ministre, que ha argumentat que "posar en dubte la llei et deixa sense eines davant dels que fan de la desobediència la seva forma de vida".

Fernández Díaz ha argumentat que la Generalitat "és una cosa massa seria per dependre d'un partit com la CUP", i ha considerat "una contradicció 'in terminis' que els antisistema gestionin el sistema". "Al final aquestes contradiccions s'acaben pagant a l'Ajuntament i a la Generalitat", ha conclòs.

Davant d'aquesta situació, el dirigent popular ha insistit en situar el PP com l'alternativa per defensar la centralitat que CDC ha abandonat. "Ha arribat el moment que sortim del bucle esgotador del procés", ha continuat el ministre, que ha preguntat fins quan es mantindrà "aquesta discussió perpètua i tòxica".

Defensa l'actuació dels Mossos

El ministre ha assegurat que està molt preocupat pels disturbis a Barcelona i ha alertat del risc que la situació es torni crònica. "Barcelona és massa important perquè s'instal·li la imatge de que és la capital dels antisistema", ha afegit, i ha aprofitat la polèmica gestió de la situació per burxar CDC: "La nova CDC en què consisteix? A pagar el lloguer als okupes?", ha ironitzat.

Preguntat per un dels presents en el dinar col·loqui sobre si creia que hi havia alguna ordre política darrere de les poques detencions que els Mossos han fet aquests dies, el ministre ha assegurat que la policia catalana té tot el seu suport "sense fissures".

stats