Política 07/02/2012

Jorge Fernández Díaz: "El govern d'Espanya mai s'asseurà amb l'organització terrorista ETA. L'objectiu és que ETA deixi d'existir"

El ministre d'Interior ha opinat a RAC1 que si sorgeix un grup d'escindits "serà postiu perquè voldrà dir que ETA ha deixat d'existir"

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, creu que ETA té "en aquests moments, la seva capacitat operativa delmada". Des del seu punt de vista, segons ha explicat a 'El món a RAC1', "no els és possible fer atemptats ni que vulguin". Tot i això, no descarta que es creï un grup d'escindits en algun moment, "com per exemple va passar a Irlanda", o que hi hagi actes violents puntuals. De fet, emmarca aquesta postura seva en el fet que l'organització armada no hagi entregat les armes; una decisió que no tindria sentit per al ministre, ja que per ell hauria d'anar acompanyada de la "dissolució de l'organització". Ell creu que fins que no entreguin completament el seu armament no tindran "presumpció de veracitat" en tot el que diguin al govern de cara instaurar la fi total del terrorisme a l'Estat. Tot i això, l'executiu del qual forma part diu que no s'asseurà "mai" a negociar amb ETA, "perquè és democràtic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, està confiat que l'organització armada no tindrà més activitat, ja que des del seu ministeri s'ha decidit disminuir la protecció personal de moltes persones "que no patien riscos" i a les quals es destinaven "massa policies". Una qüestió que, diu, no els fa deixar "d'estar alerta".

Sobre la multireincidència delinqüencial que habitualment apareix a molts mitjans, ha apuntat que ja s'ha creat una comissió biliteral entre Justícia i Interior que té per objectiu "canviar la legislació d'enjudiciament criminal". Des del seu punt de vista, aquest problema disminuiria molt si es fessin fora "100 o 200 persones del país". El titular d'Interior és partidari d'expulsar del país els delinqüents estrangers i de "posar a la presó" els d'aquí.

stats