Política 18/10/2016

Fernández Díaz, sobre la reprovació que avui vota el Congrés: "La víctima es converteix en culpable"

El ministre en funcions considera que no "hi ha responsabilitat jurídica" en les seves converses amb el cap de l'Oficina Antifrau a Catalunya

Ara
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz / EFE

BarcelonaEl ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha estat entrevistat aquest dimarts a 'Los Desayunos' de TVE en un moment de pressió política, amb una petició de reprovació plantejada pel Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a la Comissió d'Interior que es votarà avui al Congrés. La formació catalana exigeix el cessament del ministre pel cas de les gravacions al seu despatx amb el cap de l'Oficina Antifrau a Catalunya, Daniel de Alfonso, en què tots dos discutien sobre com aconseguir dades per desprestigiar i acusar de prevaricació dirigents de CiU i ERC, amb l'objectiu de debilitar l'independentisme. "La víctima es converteix en culpable", ha afirmat Fernández Díaz durant l'entrevista: "En lloc de posar l'accent en el fet que es difonguin il·legalment unes gravacions... ningú ha parlat d'això", ha sentenciat. Segons Fernández Díaz, "si a les escoltes no hi havia res jurídic, sóc víctima en la part política". A més de la reprovació, el ministre en funcions també s'enfronta a la querella criminal presentada per l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el PDECat per prevaricació, malversació i revelació de secrets al Tribunal Suprem. Ahir mateix, però, la Fiscalia va demanar que s'arxivi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la inhabilitació de Carme Forcadell

Durant la mateixa entrevista, Fernández Díaz s'ha referit a l'ordre de la fiscal general de l'Estat de presentar una querella contra la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, per desobediència i prevaricació en permetre la votació amb què la cambra catalana va tirar endavant el full de ruta de la desconnexió de l'Estat. Ha assegurat que "no es pot circular per la Unió Europea i el món civilitzat sense respectar les lleis. Es poden canviar, però s'han de respectar. Si no, és la llei de la selva, i a la llei de la selva no guanya el que té raó, sinó el més fort". Preguntat sobre la possible inhabilitació de Forcadell, el ministre en funcions ha expressat que no desitja "mal a ningú, però evidentment la llei s'ha de complir". Fernández Díaz, que ha admès que "una inhabilitació políticament fa molt mal", ha defensat que no és que s'estigui "judicialitzant la política", sinó que si no s'acudeix als tribunals "no es compleixen les lleis".

stats