Política 08/11/2011

Jorge Fernández proposa un pacte entre forces polítiques que fixi la metodologia per elaborar les balances fiscals

El candidat del PPC es compromet a revisar el model de finançament però ho aparca fins a 2013, quan es reactivi l'economia

Acn
2 min
Jorge Fernández Díaz, en un acte electoral a Sabadell

SabadellEl cap de llista del PPC per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha proposat que les forces polítiques espanyoles arribin a un gran pacte sobre la metodologia per elaborar les balances fiscals i, a partir del resultat que s'obtingui, fixar un límit a la solidaritat interterritorial. En una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell, celebrada aquest dimarts, Fernández Díaz ha assegurat que, si arriba a La Moncloa, el seu partit revisarà el model de finançament de Catalunya, encara que tingui majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, ha aparcat la discussió d'aquesta qüestió fins a 2013, amb la intenció de donar temps, ha dit, de fer un pacte per sortir de la crisi i que l'economia es reactivi. Jorge Fernández Díaz ha reiterat que la revisió del model de finançament de Catalunya entra dintre de les previsions del seu partit si arriba a La Moncloa. Fernández Díaz ha admès que Catalunya és molt solidària i s'ha mostrat partidària a posar un límit a la solidaritat. Com a pas previ a posar un límit a aquesta, ha proposat que es faci un gran pacte entre les diferents forces polítiques espanyoles que permeti fixar les variables a partir de les quals s'han d'elaborar les balances fiscals.

Aquesta intenció de tractar la qüestió del finançament de Catalunya es mantindria, ha promès, encara que el PP obtingués majoria absoluta. El cap de llista d'aquest partit per Barcelona ha afirmat que la millora del finançament de Catalunya interessa tant al Principat com a la resta de l'Estat perquè, ha insistit, aquest necessita la capacitat emprenedora i exportadora de Catalunya.

Fernández Díaz ha assegurat, no obstant això, que s'ha de prioritzar la sortida de la crisi i la reactivació econòmica. Per això, ha afegit, "el 2012 s'hauria de dedicar a la lluita contra la crisi i la generació d'ocupació". En aquest sentit, ha apostat per "un gran pacte per capgirar la situació econòmica". La negociació sobre el finançament s'aparcaria, per tant, fins al 2013, quan ja està prevista la revisió del model de finançament existent des de 2009.

stats