EUSKADI CAP A LA PAU
Política 19/06/2012

El TC debatrà aquesta setmana sobre la legalització de Sortu

Jorge Fernández Díaz ha explicat a TV3 que "ETA manté a la clandestinitat una estructura molt feble" i li ha exigit la "dissolució incondicional"

Ara
1 min

Barcelona"Hi ha un punt en l'ordre del dia del ple del Tribunal Constitucional d'aquesta setmana sobre la legalització o no de Sortu". Ho ha confirmat aquest dimarts a 'Els matins', de TV3, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que no s'ha mullat sobre quin creu que serà el sentit del vot de l'alt tribunal, tot i que sí que ha recordat que "és evident que l'esquerra abertzale té prou marques per continuar presentant-se a les eleccions". En aquest sentit, el ministre popular ha insistit que "ETA no ha decidit deixar l'activitat armada, ha estat derrotada policialment", i se li ha exigit que passi "del cessament de l'activitat a la dissolució incondicional", en línia amb Segi, l'organització juvenil que ha definit com el seu "planter".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha explicat igualment que "ETA manté a la clandestinitat una estructura molt feble" i segueix reclutant membres. Alguns, afirma, defensen que ho fan "per mantenir aquesta mínima estructura", però el ministre en recela: diu que "porten armes, explosius i documentació falsa", cosa que "no és pròpia de qui vol abandonar l'activitat".

stats