CAP AL 20-N
Política 17/11/2011

Jorge Fernández considera frívol i irresponsable que CiU doni suport a l'autodeterminació

“Les solucions italiana i grega no han passat per les urnes. Aquí, decidiran els ciutadans i no els mercats”, ha celebrat el candidat del PP

Sara González
1 min
El candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, en l'acte electoral que va celebrar ahir a l'Hospitalet de Llobregat.

Cerdanyola del VallèsEl candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández, ha assegurat que donar suport al dret d'autodeterminació de Catalunya és d'una “frivolitat” i una “irresponsabilitat” preocupant per part de CiU, partit que governa Catalunya. Així ha respost el dirigent popular al candidat convergent, Josep A. Duran i Lleida, que ahir es va mostrar partidari de donar suport a la proposició de llei que ERC ha promès presentar al Congrés perquè aquest dret sigui reconegut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“És una gran equivocació per part de CiU”, ha etzibat Fernández, qui ha afegit que en temps de crisi aquesta és “la pitjor notícia” que Catalunya pot rebre. El candidat ha titllat la proposta de Duran de “política-ficció” i ha subratllat que aquestes generen dificultats per sortit de la crisi perquè generen desconfiança.

A la Cambra de Comerç de Terrassa, Fernández ha insistit que allò que és prioritari és promoure l'activitat econòmica i crear ocupació i ha afirmat estar content perquè hi hagi eleccions el proper diumenge. “Les solucions italiana i grega no han passat per les urnes. Aquí, decidiran els ciutadans i no els mercats”, ha assegurat.

En una visita prèvia a un club de petanca a Cerdanyola del Vallès, Fernández ha defensat tornar a “la lletra i l'esperit del pacte de Toledo” sobre les pensions i ha garantit que si Mariano Rajoy és president recuperarà la capacitat adquisitiva que els jubilats van perdre amb la congelació de les prestacions que es va dur a terme l'any passat gràcies al PSOE i CiU. Fernández també ha alertat que el PP haurà de paralitzar la llei de dependència per falta de recursos però que la voluntat de Rajoy és mantenir les prestacions actuals.

stats