Política 12/06/2012

Jorge Fernández: "Ara com ara, ETA no està per la dissolució incondicional"

El ministre d'Interior assegura que "mai es podran posar al mateix nivell" les víctimes d'ETA que les del GAL o el batalló "basc-espanyol"

Sara González
1 min

BarcelonaEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que "ara com ara, ETA no està per la dissolució incondicional", tal com apunten uns informes de la Guàrdia Civil que el ministre admet que coneix. "ETA considera que és més útil per als seus objectius mantenir l'estructura debilitada en la clandestinitat", ha dit Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular, que avui ha presentat Alícia Sánchez-Camacho al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, ha reiterat que ETA està "derrotada policialment" i falta que es "dissolgui incondicionalment", un fet que, ha afirmat, farà "de grat o per força". És a dir, per voluntat pròpia o per "l'estat de dret". El ministre ha lamentat que des de l'esquerra abertzale, que aspira a governar el País Basc, no s'hagi demanat la dissolució de l'organització ni condemnat cap de les seves actuacions.

D'altra banda, avui, que el govern basc aprova el decret per indemnitzar víctimes d'abusos policials comesos entre 1968 i 1978, del qual es podrien beneficiar familiars de terroristes, Fernández ha considerat "injust, lamentable i impresentable" que s'equiparin les víctimes d'ETA a altres fruit d'"actuacions col·laterals". "Les úniques víctimes que hi ha hagut són les del terrorisme", ha afirmat el ministre, que ha assegurat que "mai es podran posar al mateix nivell" que, per exemple, les víctimes del GAL o les del batalló basc-espanyol.

stats