POLÍTICA
Política 02/04/2012

Els juristes recelen davant l'equiparació entre vandalisme i terrorisme anunciada per Fernández Díaz

L'associació de Jutges per a la Democràcia ha respost al ministre d'Interior per recordar-li que el Codi Penal ja inclou penes de fins a tres anys de presó per a aquells que cometin desordres al carrer

Efe
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Representants dels partits de l'oposició, jutges i fiscals han expressat aquests dilluns el seu recel davant l'anunci del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, d'una reforma legal perquè el càstig a aquells que participen en actes vandàlics sigui equiparat al que rep el terrorisme del carrer. Des de l'àmbit judicial, l'anunci de Fernández Díaz ha trobat l'aplaudiment de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), el portaveu de la qual, Pablo Llarena, ha defensat que s'imposi una sanció més gran a qui acudeixen a les manifestacions a "desmuntar les ciutats i lesionar els ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, l'associació de Jutges per a la Democràcia (JpD) ha rebutjat la iniciativa perquè considera que es tracta de legislar "a cop d'ocasió" i ha recordat que "el Codi Penal ja inclou penes de fins a tres anys de presó per a aquells que cometin desordres al carrer". D'acord amb JpD, Maria Moreto, presidenta de la Unió Progressista de Fiscals (UPF), ha assenyalat que la mesura anunciada "té un perill", que és "legislar a cop de fets més per calmar l'opinió pública que una altra cosa".

Finalment, el president de l'Associació de Fiscals, Antonio Roma, ha assenyalat que "les reformes penals cal pensar-les bé i veure si podem jugar amb les figures que ara tenim".

stats