Política 26/09/2011

José Bono: "Demanar la independència de Catalunya és anacrònic, antic i insolidari"

El president del Congrés dels Diputats diu que no entén "Espanya sense Catalunya" i reconeix que "el cafè per a tothom va tenir els seus avantatges però ara cal revisar-lo"

Ara
2 min

BarcelonaEl president del Congrés ha deixat ben clara, aquest matí, la seva postura respecte a l'augment del sentiment independentista a Catalunya: "Demanar la independència és anacrònic, antic i insolidari", ha dit Bono en una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio on ha destacat que ell no entén "Espanya sense Catalunya, ni Catalunya sense Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les relacions de Catalunya amb l'Estat, el polític socialista ha comentat que la fórmula del "cafè per a tothom va tenir els seus avantatges però ara cal revisar-la, això no vol dir fer tàbula rasa i eliminar autonomies però cal mirar amb sentit comú i fins i tot amb sentit patriòtic el model autonòmic". Bono ha destacat que no li agrada parlar de solidaritat entre territoris sinó de "solidaritat entre persones, solidaritat entre qui més té amb qui té menys" i ha dit que "les balances fiscals són més importants quan es fan per la solidaritat i no pel greuge".

Parlant de la crisi econòmica, el president del Congrés ha dit que des del món de la política tenen una gran obligació i és "no gastar més del que tenim", perquè si no, ha dit "anem cap a la ruïna". "Hem d'ajustar les nostres despeses als nostres ingressos, com qualsevol família", ha destacat.

Pel que fa a les properes eleccions generals, Bono ha dit que les enquestes -que donen una majoria absoluta al candidat del PP, Mariano Rajoy- "no són dogmes", i ha recordat que l'any 1993 els sondejos també donaven una victòria a José Maria Aznar i en canvi va guanyar Felipe González. D'altra banda, ha dit que després de les eleccions es retirarà de la primera línia de la política i es dedicarà a activitats relacionades amb la seva professió d'advocat.

stats