Política 20/04/2012

José Bono cobrarà 800.000 euros per les seves memòries, que creu que agradaran al rei

L'expresident del Congrés dels Diputats parla de la relació amb el monarca espanyol i repassa la seva trajectòria política en una entrevista a la revista 'Vanity Fair'

Ara
2 min
L'encara president del Congrés, José Bono, en una compareixença de premsa recent.

BarcelonaL'expresident del Congrés dels Diputats José Bono revela que cobrarà una mica més de 800.000 euros per les seves memòries, de les quals es publicarà la primera entrega a partir de l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la revista 'Vanity Fair', la primera que concedeix des que va abandonar la política, Bono explica que les seves memòries són fruit de 20 anys escrivint un diari que ja té més de 17.000 folis que contenen "un relat dels fets viscuts".

Un relat amb el qual no pretén fer "un mal gratuït ni a Espanya ni a ningú", encara que adverteix: "Si un dia vaig conèixer un pocavergonya, no hi apareixerà com si fos un sant". Bono, que durant l'entrevista fa un repàs de la seva trajectòria política i parla de diversos temes d'actualitat, opina sobre el cas Urdangarin i assegura que la presumpció d'innocència "inclou el marit de la infanta [Cristina]". L'expresident del Congrés, que aplaudeix el discurs de Nadal del rei Joan Carles –en què va titllar, entre línies, la conducta del seu gendre de "poc exemplar"–, fa una picada d'ullet al monarca espanyol i en l'entrevista assegura: "Probablement hi ha coses [a les memòries] que agradaran més al rei que als seus cortesans". També reconeix que en algunes ocasions ha pensat d'escriure un llibre només sobre la seva relació institucional de més de 30 anys amb el rei Joan Carles, i assegura que el monarca espanyol "és llest i capaç".

El també exministre de Defensa i expresident de Castella-la Manxa assegura que ha sortit "il·lès i feliç" de la política, malgrat que ha estat víctima de "la calúmnia" després de suportar, diu, "13 denúncies falses sense cap imputació, amb resolucions favorables de magistrats del Tribunal Suprem".

Bono també parla sobre la trajectòria que ha seguit el PSOE –com a partit– en els darrers anys, i considera que el pitjor que ha fet ha sigut "regionalitzar en excés el seu poder". Segons recull Efe, Bono assegura que el PSOE ha perdut força com a partit d'àmbit nacional, especialment després de governar a Catalunya "amb els separatistes", al País Basc amb el PP i a Extremadura, si hagués acceptat IU, "amb els comunistes".

stats