Política 11/06/2011

José Bono: "Esquerra Unida quedarà reduïda a la part més sectària del PCE"

El president del Congrés carrega contra la formació d'esquerres i assegura que la derrota de José María Barreda "potser la mereixen altres, no ell"

Joan Rusiñol/efe
1 min

Madrid"Esquerra Unida s'està reduint tant que probablement queda exclusivament reduïda a la part més sectària del Partit Comunista d'Espanya", ha assegurat avui el president del Congrés, José Bono, molest perquè els comunistes no sumin els seus vots als del PSOE a tots els pobles de Castella-la Manxa per poder frenar ajuntaments de la dreta. Des de Toledo, on ha assistit a la presa de possessió de l'alcalde de la ciutat, Bono ha carregat contra la formació d'esquerres per la falta de "disciplina" que, a parer seu, demostren els càrrecs de IU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, el coordinador federal de la coalició, el també castellano-manxec Cayo Lara, va assegurar que "ni per acció ni per omissió consentirien ajuntaments de la dreta". "Li fan el mateix cas que al meu poble a la Cipiriana dels titelles", ha ironitzat Bono.

Qui mereixia la derrota?

Bono també ha defensat la gestió del fins ara president de la comunitat, José María Barreda, que aquests dies ha estat molt qüestionada pel PP. Ha dit que "no es mereixia la derrota" i que "potser s'ho mereixen d'altres", una frase enigmàtica perquè no ha aclarit si es referia a la direcció estatal del PSOE o no. Barreda hi ha tret ferro: "Queda clar que és amic meu", ha ironitzat.

stats