Política 27/06/2012

José Montilla: "Dir que amb el concert econòmic solucionaríem tots els nostres problemes és enganyar la població"

En una entrevista a TV3, l'expresident de la Generalitat diu que "la clau de la caixa no és constitucional" i que la Hisenda pròpia "ja la tenim"

Ara
1 min
L'expresident José Montilla a 'Els matins' de TV3

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, José Montilla, rebaixa la urgència del pacte fiscal i assegura que "dir que amb el concert econòmic solucionaríem tots els nostres problemes és enganyar la població".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Montilla ha reconegut que "Catalunya necessita millorar el seu finançament, i és normal que es torni a negociar", però ha matisat que "la clau de la caixa no és constitucional" i la Hisenda pròpia "ja la tenim".

L'expresident considera que cal trobar la fórmula perquè el procés per aconseguir una millora en el finançament català no condueixi el país cap a "un procés que generi frustració", i ha expressat el seu desig perquè "hi hagi una posició comuna àmpliament compartida".

"El Govern ha d'escoltar la proposta d'Eurovegas"

Montilla s'ha posicionat aquest dimecres al matí al costat del Govern donant suport a l'estudi de les ofertes sobre Eurovegas. Tot i el rebuig mostrat per la cúpula del seu partit, el PSC, al projecte, l'exlíder de la formació s'ha mostrat més comprensiu. "Les coses no són blanques o negres", ha dit, tot afegint que, al seu criteri, "evidentment el Govern té l'obligació d'escoltar i valorar" el projecte per decidir després "depenent dels avantatges i desavantatges". "En un moment de necessitat de creació d'ocupació és normal que s'explorin totes les vies", ha sentenciat.

stats