LA PROMESA ELECTORAL DE CIU
Política 02/12/2010

Griñán no admetrà el concert econòmic per a Catalunya

El president andalús assegura que el nou acord de finançament és l'eina que "garanteix les igualtats dels espanyols visquin on visquin"

Efe
1 min

MadridEl president d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha assegurat que no admetrà, en cap cas, el concert econòmic ni un pacte fiscal per a Catalunya perquè no està previst constitucionalment. Griñán ha afegit, a més, que admetre el concert suposaria acceptar una fragmentació de sobirania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar organitzat per Europa Press, Griñán ha subratllat que la sobirania és del poble espanyol i es diposita en les Corts i "no hi ha sobiranies en els territoris autonòmics". El president andalús ha recordat que existeix un model de finançament que s'acaba d'aprovar i que "garanteix la igualtat dels espanyols visquin on visquin".

Preguntat per les eleccions catalanes, Griñán ha comparat els resultats amb el partit del Barça-Madrid, que es va saldar amb un 5 a 0 i ha afirmat que, igual que a l'esdeveniment futbolístic, "s'ha celebrat un partit, però això no anuncia res, només que la posició del tripartit, el tres a un, no ha funcionat". "La ciutadania no entén un govern de tres i això els ha castigat", ha conclòs.

stats